European Mental Health Week (13/5/2024-19/5/2024)

 15/05/24

Nieuws

 Psychosociale risico's

De vijfde editie van de European Mental Health Week vindt plaats van 13 tot 19 mei 2024.

Het thema voor dit jaar is “Samen beter: co-creatie voor de toekomst van de geestelijke gezondheid” .

Co-creatie houdt in dat verschillende mensen samenwerken aan één doel: een betere geestelijke gezondheid voor iedereen. De kennis van mensen met ervaring, professionals en beleidsmakers wordt gelijk gewaardeerd. De beste acties op het gebied van geestelijke gezondheid zijn gebaseerd op de echte behoeften van mensen. Daarom is het belangrijk iedereen te horen.

Co-creatie bevordert verantwoordelijkheid, vertrouwen, kracht en gedeelde verantwoordelijkheid. Samen kunnen we geestelijke gezondheid bevorderen, herstelpaden ontwerpen en de geestelijke gezondheidszorg en sociale inclusie verbeteren, met de betekenisvolle betrokkenheid van ons allemaal.

Tijdens de European Mental Health Week worden verschillende activiteiten georganiseerd om bewustzijn te vergroten en het belang van geestelijke gezondheid te benadrukken. Zo kan je deelnemen aan workshops en lezingen, webinars, …

Wil jij mee aandacht vragen voor mentale gezondheid? De organisatie van de European Mental Health Week stelt heel wat visuals (bv. banners, achtergronden voor Teams, …) ter beschikking op hun website.

Bron: Mental health europe

European Mental Health Week (13/5/2024-19/5/2024)

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.