Europese Week voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

 18/10/24

Nieuws

 Psychosociale risico's

Ieder jaar in oktober, week 43, staat de Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk centraal. Het evenement staat binnen de campagne ‘Een gezonde werkplek’. Het is de ideale gelegenheid om mee te doen aan de campagne omdat er tijdens deze week honderden bewustmakingsevenementen in de hele EU en daarbuiten worden georganiseerd en ook de media besteed er veel aandacht aan.

De week wordt georganiseerd door EU-OSHA en zijn partners. Zij stellen altijd een thema centraal met als doel het bewustzijn te verhogen van het belang van een actief, participerend beheer van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Het thema voor de periode 2023-2025 is ‘Veilig en gezond werken in een digitale samenleving’ en de boodschap luidt ‘Veilig en gezond aan’ t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak.’

De vijf prioritaire gebieden waarrond de campagne is opgebouwd:

  • Digitaal platformwerk ;
  • Geavanceerde robotica en artificiële intelligentie ;
  • Werken op afstand ;
  • Slimme digitale systemen ;
  • Werknemersbeheer via artificiële intelligentie.

Er wordt gestreefd naar een groter bewustzijn van de impact van nieuwe digitale technologieën op het werk en de werkplek, alsook van de risico’s en kansen op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk, die ermee gepaard gaan. Hierbij fungeert de campagne als platform voor de uitwisseling van goede praktijken.

Er kan altijd een eigen campagne worden georganiseerd aan de hand van de OSHA-campagnetoolkit.

Ook in onze databank vind je heel wat info terug over psychosociale risico’s.

Bron: EU-OSHA

Europese Week voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.