Samen levens redden met reanimatie

 27/09/24

Nieuws

 Eerste hulp

Acteur Rik Verheye is het gezicht van de campagne "Word hartstarter" zodat mensen worden aangespoord om reanimatie te leren. De start van deze campagne, georganiseerd door de Belgische Cardiologische Liga, valt samen met 'De Week van het Hart' (23-29 september 2024) en legt de focus op het cruciale belang van reanimatievaardigheden. Elk jaar krijgen ongeveer 11.000 mensen in België een hartstilstand, terwijl slechts 15% van de bevolking weet hoe te reanimeren.

Verheye, die het peterschap aanvaardde na een persoonlijke ervaring met een hartstilstand bij zijn voetbalclub, Sporting Hasselt, benadrukt het belang van deze vaardigheden: "Iedereen moet weten hoe te reanimeren; je kunt letterlijk een leven redden." Het incident bij zijn club maakte hem bewust van de noodzaak om anderen te sensibiliseren en te trainen in reanimatie. In de campagnevideo demonstreert hij op een levensechte pop hoe reanimatie werkt, zodat kijkers een duidelijk beeld krijgen van de procedure. Na het bekijken van de video kunnen deelnemers een "Hartstarter"-diploma behalen op de campagnewebsite, waardoor ze niet alleen kennis opdoen, maar ook een stap zetten om levens te redden. Deze campagne onderstreept de essentie van gemeenschapsbetrokkenheid en de kracht van educatie in het redden van levens, wat ook op de werkvloer van essentieel belang kan zijn.

Bronnen:

  • VRT NWS
  • Prebes
  • Belgische Cardiologische Liga vzw
Samen levens redden met reanimatie

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.