Webinar UV-straling

 15/05/24

Webinar

 Collectieve bescherming en individuele uitrusting

Op donderdag 6 juni 2024 tussen 12u en 13u lanceerde INNI publishers een webinar rond het thema UV-straling. Dit webinar werd gepresenteerd door experts in het vak Gwin Steenhoudt & Paul van Delft.

Thema webinar: UV-straling van de zon: gezond of toch niet?

Het minder goede nieuws: Ultraviolette straling van de zon kan blijvende schade aan onze huid toebrengen, wat zelfs tot huidkanker kan resulteren. Buitenwerkers vormen een hoge risicogroep voor het ontwikkelen van beroepshuidziekten door deze UV-straling.

Niet voor niets werd deze ziekte dit jaar mee opgenomen in de lijst van beroepsziekten.

Het goede nieuws: Er zijn veel effectieve preventie- en beschermingsmaatregelen voor de dagelijkse praktijk, deze verneem je ongetwijfeld tijdens het webinar. De preventie- en beschermingsmaatregelen limiteren zich trouwens niet alleen voor de natuurlijke UV-straling, velen zijn ook perfect inzetbaar voor het risico van kunstmatige UV-straling.

Wie zijn Gwin Steenhoudt & Paul van Delft?

Gwin Steenhoudt is secretaris generaal bij Febelsafe, de Belgische federatie van fabrikanten, distributeurs, dienstverleners en de professionele eindgebruiker inzake veiligheid en welzijn, met Persoonlijke Beschermingsmiddelen als corebusiness.

Paul van Delft is Sales/Business Development Manager Benelux bij Peter Greven Physioderm, lid van Febelsafe. Zij zijn gespecialiseerd in de productie van huidverzorgingsproducten, voornamelijk gericht op industriële toepassingen. PGP ontwikkelt huidbeschermingsmiddelen voor werknemers die blootgesteld worden aan verschillende soorten vervuiling, zoals oliën, vetten, chemicaliën, en andere schadelijke stoffen zoals UV-straling.

Herbekijk het webinar hier.

Webinar UV-straling

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.