Week van het werkgeluk

 20/09/24

Nieuws

 Psychosociale risico's

We brengen een groot deel van onze tijd op of aan het werk door. Het is niet vreemd dat iedereen daar ook graag gelukkig wil zijn. Werkgeluk heeft een invloed op de rest van ons leven. In België krijgt werkgeluk steeds meer aandacht. Het is dan ook relevant voor organisaties. Zo brengt het voordelen met zich mee als medewerkers gelukkig zijn zoals meer betrokkenheid, meer productiviteit, mensen zijn gezonder en werken beter samen.

Er zijn wel nog steeds kansen om de scores op vlak van werkgeluk in België te verbeteren.

Omdat dit onderwerp ook onder de aandacht mag gebracht worden, heeft het een eigen themaweek gekregen, nl. de Week van het Werkgeluk (23 tot 27 september). De Week van het Werkgeluk valt elk jaar in de laatste week van september. De reden hiervoor is dat de meeste collega’s terugkeren na een zomerse vakantie.

Iedereen krijgt de kans om tijdens de Week van het Werkgeluk stil te staan bij hoe gelukkig men is in zijn job en hoe men als organisatie of leidinggevende omgaat met het werkgeluk van medewerkers of werknemers. De bedoeling van de Week van het Werkgeluk is dat mensen samen worden gebracht. Zo kan men door elkaar te inspireren en de handen in elkaar te slaan, werkgeluk tot de normaalste zaak van de wereld te maken en verdere initiatieven kunnen worden aangemoedigd.

Indien je als organisatie meedoet met de Week van het Werkgeluk, dan worden er activiteiten aangeboden waarmee het werkgeluk wordt gestimuleerd.

Inspiratie nodig? Wat dacht je van:

  1. Stoelmassages aanbieden voor medewerkers. Het is een korte, maar effectieve manier om te ontspannen.
  2. Een gesprek aangaan tussen werkgever en werknemer. Zo kan er in de toekomst productiever gewerkt worden en werkgeluk wordt zo gestimuleerd. Dit biedt voordelen voor zowel werkgever, als werknemer.
  3. Er kunnen ook workshops aangeboden worden waarbij er veel differentiatie mogelijk is om werkgeluk te bevorderen binnen de organisatie. De Fitte Medewerker biedt zo workshops aan, zoals werk-privé balans workshops, mindfulness workshops, stretch workshops, …
  4. Er kan in deze week ook gekozen worden om een intern event te organiseren. Het is waardevol om te laten zien als bedrijf dat er aandacht aan wordt besteed. Er kan een groot deel van de medewerkers aanwezig zijn en zo kan er gewerkt worden aan het welzijn van werknemers.

De agenda van de Week van het Werkgeluk kan je hier terugvinden.

Bronnen:

  • Week van het Werkgeluk
  • Tryangle
  • YoungCapital
  • De Fitte Medewerker
Week van het werkgeluk

Uw browser wordt niet ondersteund. Update uw browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.